Indruk grotere baan van René Valk

Op het moment ligt de nadruk op het maken van een berg voor het huidige project van René Valk. De ruimte is beperkt op dit frame. Een doordacht plan wat je allemaal wilt realiseren is des te belangrijker. Een kabelbaan van Brawa is al ingepast en eerste testen zijn eerder gedaan. De spanten zijn voor dit deel van het project erg belangrijk, zodat je nauwkeurige contouren kan aanbrengen. Naast steile hellingen, wil je ook vlaktes hebben voor natuur en in dit geval ook de kabelbaan. Invulling van de hoogtes zijn in dit project erg uitdagend. Verder is aluminium horrengaas over de spanten bevestigd. Gipsverband heeft de berg 'dicht gemaakt' waar nu met sculptamold, rotsen(gietmalen) en bouwgrips de verdere vormen van de berg worden gerealiseerd. In het filmpje zie je werk in uitvoering. 

Indruk kleine baan René Valk

De Baureihe 38 komt voorbij gereden over de kleine baan van René Valk. Dit materiaal is al meer dan 50 jaar oud en al lang geleden gedigitaliseerd met nu al weer een achterhaalde decoder. Het spoorplan kent hier geen hoogte verschillen en deze stoomtrein van Märklin kan nog prima dienst doen. Deze baan kan je opklappen, daar verschillende diorama's gemakkelijk weggenomen kunnen worden. Naast de vitrine kasten kan ook op deze baan gemakkelijk een achtergrond bevestigd worden. Deze scene in de film neemt je even mee naar Duitsland.

Indruk Project René de Bray

Het project is in 2019 gestart. Van wat hout en draadeind is na het zelf ontwerpen van het spoorplan in Wintrack met het bouwen van deze modelbaan begonnen. René de Bray werkt meerdere dagen in de week aan dit project.

Deze dag van het filmpje wordt een van de noodstopknoppen getest. Mocht er onverhoopt net was mis gaan op het spoor, kan je zo precies vanuit de lastigste plekken rond de baan ingrijpen.

Free Joomla templates by Ltheme